Babyshowerlege

Her på siden finder du inspiration til, hvilke lege I kan have sjov med til den kommende mors babyshower. 

I kan blandt andet begive jer ud i huskeleg, sæt baby på mors mave, sæt stickers på bleerne og hvem er hurtigst til at skifte bleer?

Huskeleg

Læg 15-18 babyting på et bord, før festen starter. Læg en dug eller et stykke stof over, så det er klar, når det skal bruges.

Giv hver gæst et stykke papir og en blyant, og sørg for at alle er klar, når du viser babytingene frem. Fjern stoffet fra bordet, og lad gæsterne kigge og forsøge at huske alle tingene. Giv dem 30 sekunder til at kigge. Dæk tingene igen. Nu må de gå tilbage til deres pladser og skrive det ned, de kan huske. Du kan også finde fotos af de ting, folk skal huske, printe dem og klippe dem ud. Sæt dem fast på et stort stykke papir.

Du kan fx vælge: en sut, en ble, babyolie, en badeand, babysokker, sutteflaske…

Den, der kan huske flest ting, har vundet en lille præmie.

Sæt baby på mors mave

Til legen skal bruges en baby af pap, et stykke godt tykt tape og et tørklæde til øjnene.

Tegn en baby i svøb på et stykke tykt karton eller pap. Det kan også bare være en smiley med en lille krølle på hovedet. Sæt et langt stykke gaffatape øverst. Du kan også printe en baby og lime den på karton.

Find på en lille præmie til vinderen.

De fleste har nok prøvet at lege “sæt halen på æslet”. Moren står midt på gulvet, og legen kan begynde. Nu skal gæsterne efter tur være blindebuk og placere pap-babyen så korrekt som muligt på mors mave. Den leg kan der komme mange gode grin ud af.

Den der kan placere pap-babyen mest korrekt har vundet.

Sæt stickers på bleerne 

En hyggelig lille aktivitet under babyshoweret kan være at købe en masse forskellige klistermærker, som lægges på bordet sammen med en masse bleer. Så kan gæsterne pynte bleerne og lave små søde hilsner til de kommende forældre.

De pyntede bleer vil helt sikkert sætte et smil på læben hos de nybagte forældre, når de skifter bleer i de sene nattetimer.

Hvem er hurtigst til at skifte bleer?

For nybagte forældre går der rigtig meget tid med at skifte bleer. Denne leg er en sjov måde at øve sig i at blive hurtig til at skifte de beskidte bleer.

Til legen skal bruges en babydukke og en masse bleer. Hver gæst skal tage bleen af dukken og give dukken en ny ble på. Tag tid på, hvor lang tid det tager for deltagerne at skifte bleerne. Den, der er hurtigst, har vundet og får en lille præmie.