TIPS TIL BLESKIFT

De fleste småbørnsforældre bliver hurtigt verdensmestre i disciplinen at skifte en ble. For om man vil det eller ej, er det at skifte ble en af de ting, vi bruger allermest tid på i den første tid med vores lille nye familiemedlem. Netop derfor kan der opstå mange spørgsmål til skiftesituationen, og dét vil vi gerne hjælpe dig med.

Vi har derfor samlet vores allerbedste tips og tricks til bleskiftningen til dig lige her.

TIP 1: SÅDAN SKIFTER DU EN BLE

Er du ny i disciplinen? Man lærer det hurtigt, men du kan lige så godt få de gode tips og tricks med fra start! Læs med her.

  1. Gør bleen blød ved at krølle den let.

  2. Sørg for, at lækagebåndet er foldet ud.

  3. Tjek med to fingre, om bleen sidder til uden at stramme.

TIP 2: GABER BLEEN I RYGGEN?

Selvom bleen passer, kan man indimellem opleve, at den gaber lidt i ryggen. Du kan undgå, at bleen gaber i ryggen ved at lukke bleen skråt ned foran. Så sidder den bedre til i ryggen.

TIP: Vil du være helt sikker på at undgå lækage op ad ryggen? Lav et buk i toppen af bleen, inden du giver baby den på. Det giver en ekstra sikkerhed mod lækage.

TIP 3: HVORNÅR ER DET TID TIL AT SKIFTE BLESTØRRELSE?

Man kan nemt blive i tvivl om, hvornår det er tid til at gå en størrelse op i blestørrelse. Læs med her, og bliv klogere på, hvad du skal holde øje med, når baby er klar til at gå en blestørrelse op.

  1. Tjek, at lukketapen kan nå ind på midten. Hvis ikke, er det tid til at gå en størrelse op.

  2. Tjek, at bleen sidder godt til uden at stramme. En huskeregel er, at der lige skal være plads til to fingre mellem maven og taljebåndet.

  3. Tjek efter røde mærker og irritation. Er bleen for lille, vil den ofte efterlade mærker ved mave, lår og numse.

TIP TIL NÅR DU VÆLGER BLESTØRRELSE

Mange kommer til at vælge en ble, der er en størrelse for stor, og det kan give problemer med lækage. Vælg derfor en ble, der sidder tæt uden at stramme, så dit barn har fuld bevægelsesfrihed samtidig med, at bleen sidder, som den skal.

TIP 4: SÅDAN TJEKKER DU NEMT, OM DER ER TIS I BLEEN

Brug vådindikatoren! Vores bleer i de to mindste størrelser, Nyfødt og Mini, er udstyret med en smart vådindikator, som viser dig, hvornår det er tid til et bleskift.

Vi har tilføjet den, fordi det kan være svært at se om barnet har tisset. Den gule stribe toner først grøn og dernæst blå̊, når bleen føles fugtig og skal skiftes.

TIP 5: SÅDAN FUNGERER EN BUKSEBLE

Er du i tvivl om, hvordan du bruger en bukseble? Buksebleer er nemme at tage af. Bare tag fat i siden, og riv op. Fold herefter den brugte ble sammen, og brug lukketapen til at holde bleen lukket, inden du smider den i blespanden.

NYSGERRIG PÅ, HVORDAN EN BLE BLIVER TIL?

Klik dig ind her, og bliv meget klogere på hvordan vores REMA 1000 bleer bliver til her