Tips til babyshower

Traditionen om babyshoweret stammer egentlig fra 1800-tallet eller måske længere tilbage, hvor kvinder i den vestlige verden begyndte at mødes for at give den kommende mor gode råd og gaver. Oprindeligt var ideen at hjælpe den lille kommende familie med at skaffe de ting, de manglede til det ufødte barn.

I dag er det en festdag med ”gaveregn”, hvor både moren og det ufødte barn fejres, og din gravide veninde forkæles. Det er en hyggelig dag, som gør ventetiden sjovere. En dag hvor I kan snakke løs om babyer, børn, bekymringer og forventninger. Babyshoweret er meget udbredt i Europa og ikke mindst i USA.

De fleste holder babyshower et par måneder før terminen, og gæsterne er de kvinder, der er tættest på den kommende mor som fx kolleger, veninder og familiemedlemmer.

Når du skal arrangere et babyshower, skal du sørge for, at invitationerne bliver sendt ud i god tid, så gæsterne kan nå at forberede sig. Uddelegér opgaver som pynt, borddækning, madlavning og de små lege. Hvis alle hjælper til, kan I give den kommende mor en fantastisk dag, der gør ventetiden lidt sjovere.

Her kan du få gode ideer til tema, lege, menu og gaver til babyen, den gravide mor og til den lille nye familie.

Er I flere om opgaven? Del punkter ud til arrangørerne

Huskeliste

Skal din gravide veninde være en del af planlægningen af babyshoweret eller vil du holde det hemmeligt for hende og overraske hende sammen med nogle af de mennesker, hun holder af? Når du har besluttet dig, kan du med fordel tage udgangspunkt i nedenstående huskeliste i din planlægning

  • Skriv en gæsteliste
  • Vælg et tema for festen
  • Vælg en dato og et tidspunkt
  • Brunch, frokost eller eftermiddagshygge med kage?
  • Læg et budget – husk mad, drikkevarer, kage, pynt, små gaver til gæsterne, ting til legene og gaver til dem, der vinder
  • Hvem betaler – måske deler alle veninderne udgifterne?
  • Find et sted, I kan holde festen – skal det være privat, måske i en park eller på en cafe?
  • Skriv en indkøbsliste