Sild med sennepssauce, ramsløg & smilende æg
4 personer
Ingredienser
| 200 g | marinerede sild (ell gammeldags modnede sild), drænet og skåret i passende bidder |
| 1 dl | fed creme fraiche |
| 1 spsk | mayonnaise |
| 1 spsk | Dijon sennep |
| 1.5 spsk | grov sennep |
| 1 spsk | sukker (eller honning) |
| 1 bundt | ramsløg |
| sort friskkværnet peber | |
| Citronsaft | |
| salt | |
| 4 skiver | rugbrød |
| 1 stk | rødløg, i skiver |
| 2 stk | æg |
| 1 spsk | smagsneutral olie |
| 1 spsk | smør |
| Evt. et par blade salat |
Tilberedning
- 1
Kog æggene i 7 minutter – køl dem af i isvand.
- 2
Imens æggene koger, ristes rugbrød på en pande i smør & olie, til de er gyldne på begge sider.
- 3
Snit halvdelen af ramsløgene fint.
- 4
Rør cremefraiche, mayonnaise, begge sennep, sukker, lidt citronsaft & friskkværnet peber sammen – smag til med det snittede ramsløg.
- 5
Vend de afdryppede sild i cremen.
- 6
Anret sennepssildene på toppen af det ristede rugbrød, med ½ smilende æg, rødløg og ramsløg på toppen.
- 7
Pynt af med resterende af ramsløget.
Tip: Brug gerne hvad du ellers har af urter og salat i køleskabet til at pynte af med.
