Rugbrødssandwich med kylling, estragon og fennikel

2 stk

Ingredienser

2 stksandwichbrød – gerne groft
2 stkkyllingebryst
salt
peber
Smagsneutral olie, til stegning
1 posesalat
1 stkfennikel
1 dlæggehvider
1 potteestragon
2 spskdijon sennep
1 spskeddike
Smagsneutral olie

Tilberedning

  • 1

    Forvarm ovnen til 200°.

  • 2

    Krydr’ kyllingebrysterne med salt og sort peber.

  • 3

    Varm en pande op med lidt smagsneutral olie. Steg kyllingebrysterne på begge sider til de er gyldne. De skal cirka have 12 minutter ved middelhøj varme (fjerkræ skal altid være gennemtilberedt).

  • 4

    Mens kyllingebrysterne steger, varmes brødene i 5 minutter i ovnen.

  • 5

    Kom æggehvide, estragonblade, dijonsennep, salt, eddike og sort peber i en blender og blend til ensartet masse. Hæld langsomt smagsneutral olie i, indtil cremen bliver tyk. Smag den til med mere salt og eddike hvis den mangler.

  • 6

    Snit fennikel fint (gerne på et mandolinjern).

  • 7

    Når kyllingebrysterne er færdigtilberedte, skæres de ud i skiver.

  • 8

    Smør brød med estragoncremen på begge sider. Kom hhv skåret kyllingebryst, feldsalat og fintsnittet fennikel i.

Tip: Kan varieres i det uendelige – fyld gerne det salat / grønt i du allerede har hjemme i køleskabet. Estragon kan også udskiftes med andre krydderurter, eks purløg eller persille.
Rugbrødssandwich med kylling, estragon og fennikel