Pokebowl med kokosris og tempurarejer
4 personer
Ingredienser
| 4 dl | jasminris |
| 4 dl | kokosmælk |
| 3 dl | vand |
| 1 tsk | salt |
| 1 tsk | sukker |
| 16 stk | torpedorejer |
| 3 spsk | olie |
| 1 bundt | radise |
| 0.5 stk | spidskål |
| 2 stk | moden avocado |
| 1 stk | moden mango |
| 0.5 stk | øko citron |
| sesam | |
| Spicy creme fraiche dressing | |
| Fint salt |
Tilberedning
- 1
Skyl risene i koldt vand indtil vandet er klart.
- 2
Kom ris, kokosmælk (den fede del), vand, salt og sukker i en gryde med låg og bring det i kog ved middel varme. Lad det småsimre i 12-14 minutter indtil næsten alt væsken er absorberet i risen. Fjern herefter gryden fra varmen og lad risene trække i 5-10 minutter.
- 3
Mens risene koger, steges torpedorejerne i olien indtil de er gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys med fint salt.
- 4
Forbered grøntsagerne ved at skære radiserne tyndt ud, snit spidskål fint, skær avocado i store stykker og skær til sidst mangoen i lange tynde skiver.
- 5
Når risene har trukket færdigt, tages de fra gryden og smages til med eventuelt mere salt samt citronskal.
- 6
Anret en skål med ris og rejser, mango, avocado, spidskål og radise på toppen. Drys med sesam.
- 7
Server pokebowlen med ”Nemt & Grønt – Spicy cremefraiche dressing” på siden.
