Pokebowl med kokosris og tempurarejer

4 personer

Ingredienser

4 dljasminris
4 dlkokosmælk
3 dlvand
1 tsksalt
1 tsksukker
16 stktorpedorejer
3 spskolie
1 bundtradise
0.5 stkspidskål
2 stkmoden avocado
1 stkmoden mango
0.5 stkøko citron
sesam
Spicy creme fraiche dressing
Fint salt

Tilberedning

  • 1

    Skyl risene i koldt vand indtil vandet er klart.

  • 2

    Kom ris, kokosmælk (den fede del), vand, salt og sukker i en gryde med låg og bring det i kog ved middel varme. Lad det småsimre i 12-14 minutter indtil næsten alt væsken er absorberet i risen. Fjern herefter gryden fra varmen og lad risene trække i 5-10 minutter.

  • 3

    Mens risene koger, steges torpedorejerne i olien indtil de er gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys med fint salt.

  • 4

    Forbered grøntsagerne ved at skære radiserne tyndt ud, snit spidskål fint, skær avocado i store stykker og skær til sidst mangoen i lange tynde skiver.

  • 5

    Når risene har trukket færdigt, tages de fra gryden og smages til med eventuelt mere salt samt citronskal.

  • 6

    Anret en skål med ris og rejser, mango, avocado, spidskål og radise på toppen. Drys med sesam.

  • 7

    Server pokebowlen med ”Nemt & Grønt – Spicy cremefraiche dressing” på siden.

Pokebowl med kokosris og tempurarejer