Kyllingekødboller i krydret tomatsauce
Ingredienser
Kødboller
| 500 g | hakket kyllingekød | 
| 100 g | bacon i tern | 
| 1 dl | soyasauce | 
| 1.5 tsk | friskkværnet peber | 
| 1 spsk | karry | 
| 1 fed | hvidløg | 
| 1 stk | porre | 
| 1 stk | gulerod | 
| 0.5 stk | æble | 
| 1 spsk | hvedemel | 
| 1 stk | æg | 
| 2 dl | sødmælk | 
| 1 stk | citron | 
| 2 stk | bouillonterning | 
Tomatsauce
| 2 fed | hvidløg | 
| 1 stk | løg | 
| 0.5 bundt | oregano | 
| 1 dl | olie til stegning | 
| 1 spsk | tomatpuré | 
| 3 spsk | ketchup | 
| 2 dåser | hakkede tomater | 
| 1 tsk | paprika | 
| 1 tsk | salt | 
| 1 tsk | friskkværnet peber | 
Tilbehør sauce
| 2 stk | rød peberfrugt | 
| 2 stk | gul peberfrugt | 
| 1 bakke | cherrytomater | 
Tilbehør
| 500 g | spaghetti | 
| 1 tsk | salt | 
| 1 spsk | olie | 
Tilberedning
Kødboller
- 1Pil hvidløg. Skræl og udkern æble. Skræl gulerod. 
- 2Riv hvidløg, porre, æble og gulerod og put det i en skål. Tilsæt kyllingekødet til skålen. 
- 3Rør kyllingefarsen sammen med bacon i tern, soya, karry og kværnet peber. 
- 4Riv citronskal og tilføj til kyllingefarsen. Pres citronsaft og hæld saften over kyllingefarsen. 
- 5Tilsæt mel, æg og mælk og rør kyllingefarsen godt sammen. Stil kyllingefarsen i køleskabet i en time. 
- 6Fyld en stor gryde med 2 liter vand og 2 bouillonterninger. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned til middelvarme (lige under kogepunktet). 
- 7Form kødfarsen til små boller med en spiseske, så de hver fylder en halv spiseske. 
- 8Kog kødbollerne i ca. 20 min., eller til de kommer op til overfladen i gryden. Tag dem op med en hulske og læg dem på et fad. 
Tomatsauce og spaghetti
- 1Pil hvidløg og skræl løg. Riv løg og hvidløg. 
- 2Varm en pande til høj varme med lidt olivenolie på. Svits løg og hvidløg uden det tager farve. Skru blusset ned til middel varme. 
- 3Tilsæt oregano og basilikum. Tilsæt tomatpuré, ketchup, hakkede tomater, paprika samt salt og peber. 
- 4Tag en af de tomme tomatdåser, fyld den med vand og hæld vandet i gryden. Lad saucen simre i 30 minutter ved middel varme. 
- 5Skyll og skær peberfrugt i strimler. Læg strimlerne i en mindre skål. 
- 6Skyl og halvér cherry tomaterne. 
- 7Når tomatsaucen er færdig, lægges kødbollerne i gryden sammen med cherrytomater. Vend det godt sammen. 
- 8Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Servér straks med tomatsauce og peberfrugter i strimler. 
