Kyllingefrikadeller
4 personer
Ingredienser
| 400 g | hakket kyllingekød |
| 1 spsk | karry |
| 0.5 stk | muskatnød |
| dijonsennep | |
| 1 spsk | æblecidereddike |
| 1 dl | mælk |
| 2 stk | æg |
| 1 bundt | basilikum |
| 0.5 bundt | timian |
| 2 dl | havregryn |
| 1 dl | mel |
| 2 stk | gulerødder |
| 1 stk | pastinak |
| 1 stk | løg |
| 2 fed | hvidløg |
| salt | |
| peber |
Tilberedning
Tip: Man kan også sagtens bruge kød som kalv eller flæsk i stedet for hakket kylling.
- 1
Rør det hakkede kød med 1 spsk. salt og godt med peber, karry, muskatnød, dijon sennep og æblecidereddike. Rør det sammen i et minut.
- 2
Tilsæt æg og mælk.
- 3
Tilsæt hakket basilikum og timian og rør det godt sammen i et minut.
- 4
Tilsæt havregryn og mel og rør sammen i et minut.
- 5
Riv gulerødder, pastinak, løg og hvidløg i farsen og rør det sammen i et minut.
- 6
Lad det stå i en halv time og rør det så i et minut.
- 7
Form frikadellerne og steg dem i olivenolie til de er gyldenbrune.
- 8
Kan serveres med alle de grøntsager I har lyst til.
