Glutenfri lasagne
Ingredienser
Morneysauce
| 25 g | smør |
| 2 spsk | lyst brød melblanding |
| 5 dl | mælk |
| 1 håndfuld | revet mozzarella |
Lasagne
| 200 g | gulerod |
| 1 stk | løg |
| 2 spsk | olivenolie til stegning |
| 2 fed | hvidløg |
| 2 tsk | tørret basilikum |
| 2 tsk | tørret oregano |
| 400 g | hakket oksekød |
| 0.5 dl | rødvin |
| 2 dåser | hakkede tomater |
| 1 dl | vand |
| 2 tsk | tomatpure |
| salt | |
| peber | |
| 250 g | glutenfri lasagneplader |
| 150 g | revet mozzarella |
Tilberedning
Morneysauce
- 1
Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk godt, så der ikke er klumper. Lad saucen koge i et par minutter, mens du fortsat pisker.
- 2
Tilsæt ost og rør rundt til den er inkorporeret i saucen.
- 3
Smag saucen til med salt, peber og eventuelt revet muskatnød.
Lasagne
- 1
Riv gulerødderne. Hak løg og hvidløg.
- 2
Opvarm olien. Steg løg og hvidløg, til de er klare.
- 3
Tilsæt gulerødder og hakket oksekød. Steg til kødet er gennemstegt.
- 4
Tilsæt basilikum, oregano, hakkede tomater, tomatpure, vand og eventuelt rødvin. Lad det koge i ca. 15 minutter og smag til med salt og peber.
- 5
Nu skal lasagnes samles i et ildfast fad. Start med at komme lidt kødsauce i bunden, næst morneysauce og så lasagneplader. Sådan fortsætter du.
- 6
Top med resterende morneysauce og drys med revet ost.
- 7
Bag i ovnen i 45-50 minutter eller til den er gylden på toppen.
