Citronlaks med pasta vendt i grønkålspesto
4 personer
Ingredienser
Citronlaks
4 stk | laksefilet |
1 stk | økologisk citron |
1 stk | løg |
3 spsk | olie |
5 dl | madlavningsfløde |
salt | |
peber |
Grønkålspesto
225 g | grønkål |
30 g | parmesan |
75 g | græskarkerner |
2 fed | hvidløg |
2 dl | olivenolie |
salt | |
peber |
Tilbehør
500 g | frisk pasta |
Tilberedning
Grønkålspesto
- 1
Opvarm grønkålen som anvist på pakken. Sigt vandet fra og pres det sidste væske ud af grønkålen. Lad køle af.
- 2
Riv parmesan. Blend grønkål sammen med de resterende ingredienser til grønkålspestoen. Smag til med salt og peber.
Citronlaks
- 1
Riv citronskal. Hak løg fint. Fjern skindet fra laksen.
- 2
Opvarm en pande ved middelhøj temperatur. Tilsæt olie og svits løg og citronskal i ca. 3 min.
- 3
Tilsæt madlavningsfløde, laksefileterne og citronsaft. Bring i kog, og lad simre i 5 min. Vend forsigtigt laksefileterne et par gange under tilberedningen. Krydr med salt og peber.
- 4
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Sigt vandet fra og vend pastaen i grønkålspestoen.