Brændende kærlighed

4 personer

Ingredienser

4 stkbagekartoffel
100 gsmør
1 lsødmælk
4 stkløg
1 pakkebacon i tern
4 stkæg
syltede rødbeder
1 bundtpersille
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Skræl kartofler og kog dem i ca. 20 minutter til de er møre. Kartofler ændre sig hele året, så man skal nogle gange koge dem mere og andre gange mindre.

  • 2

    Kom kartoflerne igennem en sigte og bland med lidt salt. Mos kartoflerne.

  • 3

    Varm smør og sødmælk lidt op. Bland mælk og smør i mosen, lidt i gangen, så du kan styre konsistensen.

  • 4

    Hak løg. Rist bacon på panden. Når bacon er færdig, tilføjes de hakkede løg på panden og simrer til de er blevet gyldenbrune.

  • 5

    Tages blandingen af panden, og steg spejlæg på samme pande. Tilsæt evt. lidt hvidvinseddike under tilberedningen af spejlæggene, da det giver lidt syre til den fede ret.

  • 6

    Kom mosen på en tallerken og top med bacon, løg og rødbede. Kom derefter et spejlæg på og top med lidt persille.

Brændende kærlighed