Brændende kærlighed
4 personer
Ingredienser
4 stk | bagekartoffel |
100 g | smør |
1 l | sødmælk |
4 stk | løg |
1 pakke | bacon i tern |
4 stk | æg |
syltede rødbeder | |
1 bundt | persille |
salt | |
peber |
Tilberedning
- 1
Skræl kartofler og kog dem i ca. 20 minutter til de er møre. Kartofler ændre sig hele året, så man skal nogle gange koge dem mere og andre gange mindre.
- 2
Kom kartoflerne igennem en sigte og bland med lidt salt. Mos kartoflerne.
- 3
Varm smør og sødmælk lidt op. Bland mælk og smør i mosen, lidt i gangen, så du kan styre konsistensen.
- 4
Hak løg. Rist bacon på panden. Når bacon er færdig, tilføjes de hakkede løg på panden og simrer til de er blevet gyldenbrune.
- 5
Tages blandingen af panden, og steg spejlæg på samme pande. Tilsæt evt. lidt hvidvinseddike under tilberedningen af spejlæggene, da det giver lidt syre til den fede ret.
- 6
Kom mosen på en tallerken og top med bacon, løg og rødbede. Kom derefter et spejlæg på og top med lidt persille.