Æggemuffins med hytteost og grønt
12 stk
Ingredienser
6 stk | æg |
160 g | hytteost |
0.5 stk | porre |
1 stk | peberfrugt |
1 håndfuld | snittet grønkål |
1 spsk | smagsneutral olie |
sort peber | |
salt | |
Fedtstof (til forme) |
Tilberedning
- 1
Steg det snittede grønkål på en pande med olien – det må gerne være godt ristet af.
- 2
Forvarm ovnen til 170°.
- 3
Snit både peberfrugt og porre op i mindre tern og ringe.
- 4
Mens kålen steger, klækkes æggene ud i en skål og blandes med hytteost, salt og sort peber.
- 5
Blend det sammen til en ensartet masse.
- 6
Vend stegt kål, peberfrugt og porre i æggemassen.
- 7
Smør muffinsforme med rigeligt fedtstof og fordel æggemassen i formene. Der skal være cirka 1 cm frit til kanten af formen, idet de hæver under afbagning.
- 8
Bag æggemuffinsne i den forvarmede ovn i 12-14 minutter – de skal være faste, men stadig lidt bløde.
Tip: Varier gerne indholdet med de grøntsager du allerede har hjemme i grøntsagsskuffen. Det er en god måde at få ryddet op i køleskabet på.
Frys også gerne muffinsne ned og varm dem let (direkte fra frost) i ovn inden servering.
