Æggemuffins med hytteost og grønt

12 stk

Ingredienser

6 stkæg
160 ghytteost
0.5 stkporre
1 stkpeberfrugt
1 håndfuldsnittet grønkål
1 spsksmagsneutral olie
sort peber
salt
Fedtstof (til forme)

Tilberedning

  • 1

    Steg det snittede grønkål på en pande med olien – det må gerne være godt ristet af.

  • 2

    Forvarm ovnen til 170°.

  • 3

    Snit både peberfrugt og porre op i mindre tern og ringe.

  • 4

    Mens kålen steger, klækkes æggene ud i en skål og blandes med hytteost, salt og sort peber.

  • 5

    Blend det sammen til en ensartet masse.

  • 6

    Vend stegt kål, peberfrugt og porre i æggemassen.

  • 7

    Smør muffinsforme med rigeligt fedtstof og fordel æggemassen i formene. Der skal være cirka 1 cm frit til kanten af formen, idet de hæver under afbagning.

  • 8

    Bag æggemuffinsne i den forvarmede ovn i 12-14 minutter – de skal være faste, men stadig lidt bløde.

Tip: Varier gerne indholdet med de grøntsager du allerede har hjemme i grøntsagsskuffen. Det er en god måde at få ryddet op i køleskabet på. Frys også gerne muffinsne ned og varm dem let (direkte fra frost) i ovn inden servering.
Æggemuffins med hytteost og grønt