Æggekage med kartofler og broccoli

4 personer

Ingredienser

Æggekage

600 gkartofler
1,5 stkløg
150 gbroccoli
1 dlhvedemel
2 tsksalt
peber
1 dlmælk
8 stkæg
200 ghytteost
1 tsksmør

Tilbehør

4 stktomat
persille

Tilberedning

  • 1

    Skræl artofler og skær dem i skiver a ca. ½ cm tykkelse. Kog derefter i usaltet vand i 5 minutter.

  • 2

    Skræl løgene og skær dem i tern. Skyl broccolien og skær den ud i små buketter og stokken i små tern. Kog løg og broccoli sammen med kartoflerne i yderligere 4-5 minutter.

  • 3

    Tænd ovnen på 200°.

  • 4

    Lad kartofler, løg og broccoli dryppe af i en sigte.

  • 5

    Pisk hvedemel, salt, peber og mælk sammen i en skål. Tilsæt æg og hytteost og pisk blandingen let sammen. Vend kartofler, løg og broccoli i blandingen.

  • 6

    Smør et ovnfast fad med lidt smør eller olie.

  • 7

    Hæld æggeblandingen i fadet og bag æggekagen ved 200° i ca. 30-40 minutter til den er gennembagt.

  • 8

    Skyl tomat, skær dem i både og server dem til. Skyl og hak persille og drys det oven på æggekagen, når den er taget ud af ovnen.

Æggekage med kartofler og broccoli