TIPS TIL AT MINIMERE MADSPILD

DE LÆKRESTE BANANPANDEKAGER AF OVERMODNE BANANER

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 meget modne bananer, de må godt være brune

  • 1 æg

  • 0,5 dl fine havregryn (du kan også bruge en klat havregrød, hvis du har lidt tilovers fra morgenmaden)

  • Ca. 2 spsk. mel

  • Evt. kanel eller kardemomme

  • En klat smør til at stege i

SÅDAN GØR DU

  1. Mos bananerne i en dyb tallerken med en gaffel til en lind og ret flydende masse.

  2. Tilsæt et æg og bland godt ind i bananmosen.

  3. Hæld derefter havregryn i og tilsæt mel, til dejen er sammenhængende, men stadig lind.

  4. Krydr evt. med lidt kanel eller kardemomme.

  5. Varm en pande til lidt over middelvarme og tilsæt smør.

  6. Når smørret er smeltet, sæt da skefulde af dejen på panden og lad stege til kanten er lysebrun, og dejen har sat sig. Vend pandekagen, og steg på den anden side.

  7. Servér som de er, eller drys med stykker af mørk chokolade og en klat peanut butter.

FIND OGSÅ OPSKRIFTEN PÅ HJEMMESIDEN HER

TIPS TIL AT MINIMERE MADSPILD

  1. Vær bevidst om, hvor du handler

    I REMA 1000 er vi meget opmærksomme på at minimere madspild, så når du handler hos os, har vi allerede gjort en del af arbejdet med at minimere madspild for dig. Fx ved at have afskaffet mængderabatter og give dig mulighed for at kunne købe løs frugt, mindre pakker af fx kød, brød og lign. Men du kan også bidrage til mindre madspild i din egen husholdning med disse enkle tips.

  2. Brug resterne

    Tag rester fra aftensmaden med til frokost næste dag. Det er en enkel og lækker måde at anvende rester i stedet for, at smide dem ud. Supplér evt. med en skive rugbrød, hvis du ikke synes, at der er nok til et helt måltid.

  3. Kom lidt ekstra grønt i dine retter

    Hvis du har en halv courgette til overs og et kvart græskar, så riv dem og kom dem i kødsovsen. Det giver ekstra grønt og samtidig undgår du at smide mad ud.

  4. Planlæg dine indkøb

    Hvis du har overskud, kan du lægge madplaner og planlægge dine indkøb. På den måde minimerer du risikoen for at købe varer, som du ender med at må smide ud, fordi du ikke har fået brugt dem – og på den måde undgår du at spilde både penge og mad!

  5. Tænk kreativt!

    Når du går i gang med at lave mad, så kig i køleskabet og tjek, hvad der gemmer sig i grøntsagsskuffen. Det kan være, at det ville være virkelig lækkert med lidt af den courgette, der er ved at have set sine bedste dage, i pastaretten du skal til at lave - også selvom der ikke står noget om courgette i opskriften.

  6. Frys overskydende mad ned

    Hvis du kan se, at du ikke får brugt den kylling, du købte forleden, inden den bliver for gammel, så frys den ned. På den måde kan den holde sig længere, og du kan tø den op og bruge den en anden dag.

  7. Tøm ud i skabe og skuffer en gang hvert halve år Lav en forårs- og efterårsrengøring af køkkenskabene og lav en stor gryde suppe med både de dåser flåede tomater, der er ved at blive for gamle og de fire poser med forskellige rester af pasta og den tørrede timian, der er ved at blive til støv. Du kan evt. fryse suppen ned i små portioner, så du har til de dage, hvor du ved, at I kommer hjem fem minutter i spisetid.